Goede doel 2018 – Duchenne

DJ’s draaien voor Duchenne

Top2000 café met mooi en gevarieerd randprogramma

Dedemsvaart. De opbrengst van het Top2000 Café, dat dit jaar wordt gehouden van 19 tot en met 22 december is bestemd voor de Stichting Duchenne. Dat heeft de organisatie van het muziekevenement inmiddels besloten.

De organisatie wordt gevormd door Berrie Lammers, Sebastiaan Brandenburg, André Schuurman en de dj’s Douwe Hoekstra , Henry van Straten en Jermain van’t Zand. Ieder heeft zijn specifieke taak binnen de organisatie.

Veel positieve respons

Voor Brandenburg betekent het onder andere het werven van deelnemers voor een jingle, maar ook het ophangen van posters en flyers op scholen. Daarvoor gaat hij deze week op pad. ‘Het is inmiddels al wel bekend dat alle scholen weer meedoen met een flessenactie. Dat is super’. Aldus Brandenburg, die ook lovend is over de deelname van Ondernemend Dedemsvaart. ‘Iedereen draagt het evenement een warm hart toe en dat maakt dat je je er graag voor inzet. Het is natuurlijk ook een fantastisch doel,’ meent Brandenburg.

Hij is als lid van Team Lars extra betrokken bij de stichting Duchenne. Team Lars doet al jaren mee aan de mountainbiketocht. Duchenne Heroes om geld in zamelen voor de stichting voor meer onderzoek naar de dodelijke kinderziekte. Ook in 2019 zal team Lars weer meedoen aan Duchenne Heroes. Vooruitlopend daarop hoopt Brandenburg ook met het Top2000 café te scoren voor het goede doel.

‘Het werkt door’

‘Geld is natuurlijk belangrijk, maar wij hebben bij de organisatie van de Top2000 ook gemerkt dat het daar niet alleen om draait. Van organisaties als Still fotografie en Teun’s Hoeve, waar wij eerder actie voor hebben gevoerd, vernemen wij dat het evenement vooral bijdraagt aan hun naamsbekendheid en daar plukken ze dan weer de vruchten van. Het werkt dus door,’ roemt Brandenburg. Met zijn medeorganisatoren is het programma voor de muziek vierdaagse al goeddeels doorgenomen. Net als vorig jaar wordt het muziekprogramma omlijst met tal van gezellige activiteiten, waaronder een Bootcamp, een bingomiddag en een singer/songwritersfeest. Ook heel Dedemsvaart Bakt staat weer op hetprogramma, net als een Ondernemersontbijt en deze succesvolle Pubquiz en de dart competitie.

‘Het programma is dynamisch. Dat betekent dat er nog steeds nieuwe programmaonderdelen bij kunnen komen. Wat vast staat is dat het een geweldige vierdaagse wordt met mooie muziek voor een heel goed doel.’